Anderæs 2018

Endetalsgevinster på alle ænder der slutter med nr. XXX9

Foto: Thomas Gregersen

Rød and udfordrer feltet

Årets anderæs i Bybækken har ind fra sidelinjen fået gæstevisit af en kæphøj rød kombattant.

Bogense: Årets anderæs i Bybækken slutter ved udløbet til Bogense Havn, og udover de 2000 faste deltagere er feltet i år også blevet udstyret med en rød hemmelig superand.

Den røde and udløser en ekstrapræmie med en shoppetur gennem Bogense med ikke mindre end 3300 kroner på lommen.

- Vi har haft både en franskand, en superand og en Barcelona-and som særlige gæster i årenes løb, og årets hemmelige gæsteand er blevet et meget populært indslag med forskellige præmier fra år til år, fortæller initiativtager Kjeld Aurbo fra den lokale Lions Club.

- I år er det en solforbrændt rød and med solbriller, som bare har ligget ved poolen uden at træne til løbet. Men det får ham ikke til at være mindre kæphøj, mener Kjeld Aurbo. Hvis den røde and slutter i målfeltet, så får vinderen både gavekort på 1500 kroner til tøj hos Frk. Bang, 800 kroner til klipning og hårprodukter hos Salon Ritz, nye sko for 500 kroner hos Skohuset og en menu for to personer på 500 kroner hos Café Solo.

Skulle der i år ikke være vand nok i Bybækken til at ænderne kan svømme, så vil der i stedet blive foretaget en lodtrækning, lover Lions.

Foto: Thomas Gregersen

Rosenfestival: Anderæs trodser tørken

VANDSTANDEN I BYBÆKKEN HAR I NYERE TID IKKE VÆRET LAVERE END I ØJEBLIKKET. HER ER DET FRA 2016, HVOR ÆNDERNE FIK GOD FART I BYBÆKKENS HVIRVLENDE STRØMME. ARKIVFOTO

Bogense: I takt med hedebølge og langvarig tørke er Kjeld Aurbo fra Lions Club i Bogense begyndt at kaste stadig mere bekymrede blikke mod vandstanden i Bybækken. Gennem de seneste seks år har Lions nemlig i forbindelse med Rosenfestivalen søsat 2000 søde gule gummiænder i bækken, der med hver deres nummer i nummeren straks er padlet afsted mod målfeltet ved havneudløbet.

Løbet afvikles i år den 5. august fra klokken 11 ved Bybækken i Jernbanegade.

- Det bliver selvfølgelig ikke helt det samme, men hvis der ikke er noget vand, så gennemfører vi en lodtrækning i stedet, fortæller Kjeld Aurbo.

Præmiesummen løber igen i år op i 32.000 kroner og omfatter blandt andet et gavekort til Bogense Handelsstandsforening på 10.000 kroner.

- Vi har fået så mange flotte gevinster, og ikke et eneste sted har vi fået et nej. Så er det sjovt at være med til at arrangere sådan noget, siger Kjeld Aurbo.

Overskuddet går til Lions godgørende arbejde både lokalt og ude i verden.